Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

15. 10. 2017. 22:15   >>  21:48 1

MINISTAR SAOPŠTIO

Izbori u Makedonij protekli mirno

Prvi krug lokalnih izbora u Makedoniji protekao je mirno, bez većih narušavanja reda i mira, izjavio je večeras makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je na konferenciji za novinare rekao da su zabilježeni manji incidenti i da je podnijeto 46 prijava zbog fotografisanja glasačkih listića, glasanja za drugu osobu, podmićivanja i dovođenja glasača na izbore.

"U policijskoj statistici evidentirano je preko 44 prekidanja glasanja na određenim biračkim mjestima, gdje je, poslije konsultacija i kratkih prekida od 15 do 20 minuta, glasanje nastavljano", rekao je Spasovski, koji je kadar SDSM Zorana Zaeva.

On je naveo da je svih 10 prijava za fotografisanje glasačkih listića riješeno i da će protiv tih lica biti podnijeti "odgovarajući podnesci".

Spasovski je rekao da su tri osobe privedene zbog sumnje da su podmićivale glasače u Bitolju, a da su zbog glasanja za drugog privedene dvije osobe.

Prema njegovim riječima, riješeni su i slučajevi fizičkih obračuna na glasačkim mjestima u tetovskom selu Gornje Sedlarce i skopskoj opštini Butel.

Spasovski je dodao da je na jednom biračkom mjestu u Resenu otkriven glasač koji je rođen u Albaniji, s ličnom kartom u kojoj je adresa bila identična adresi člana biračkog odbora koji ga je prijavio.

U Makedoniji je danas održan prvi krug lokalnih izbora za gradonačelnike i odbornike u 80 opština i gradu Skoplju, a birališta su zatvorena u 19.00.

Šesti lokalni izbori u Makedoniji sprovedeni su na 3.480 biračkih mjesta, a nadziru ih posmatrači OEBS i nekoliko nevladinih organizacija i ambasada.

Drugi krug izbora za gradonačelnike, koji se biraju po većinskom sistemu, biće održan za dvije sedmice, 29. oktobra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније