Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Agencije [ Objavila R.B. ]

14. 10. 2017. 22:26   >>  21:55 4

100 DANA

Brnabić ponosna na rad Vlade

Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila je u Kruševcu rezultate rada u prvih 100 dana Vlade i navela da je izuzetno ponosna na njih.

Ona je kazala da je Vlada fokusirana na intenzivnu digitalizaciju, ulaganje u obrazovanje, kao i na ekonomski razvoj, kako bi Srbija bila lider regiona u promjenama i stvaranju novih mogućnosti za sve.

Brnabićeva je navela da je javni dug dodatno smanjen i krajem septembra izosio je 65,4 odsto BDP-a. Samo u 2017. javni dug je smanjen za 7,6 odsto BDP-a u odnosu na kraj prošle godine, što je oko milijardu eura, napomenula je.

"Srbija je napredovala 12 mjesta na globalnoj listi konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma i sada je na najboljoj poziciji u posljednjih 10 godina", istakla je. 

Premijerka je navela da će od 1. januara 2018. penzije biti povećane za 5 odsto, a plate u javnom sektoru 10 odsto. 

Brnabićeva je podsjetila da je Socio-ekonomski savjet usaglasio povećanje minimalne cijene rada na 143 dinara što je, kaže, značajno za 145.000 zaposlenih koji primaju minimalnu zaradu. 

Premijerka Srbije je naglasila i da je na diplomatskom nivou došlo do velikih uspjeha koji se vide i u tome što je spriječena kandidatura Kosova u Unesko i Interpol. 

Definisaćemo nove kapitalne projekte i prioritete i planiramo budžet i resurse, poručila je premijerka Srbije na kraju obraćanja. 

"Zahvaljujem cijelom mom timu - Srbija napreduje - mnogo je urađeno za ovih 100 dana, dug je put pred nama i krećemo se hrabrim koracima, odlučno i sa jasnom vizijom kuda idemo", rekla je Brnabić. 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније