Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 07. 2013. 23:13 >> 23:13

USTAVNE PROMJENE

Dodik:SAD ne mogu sprečiti raspad Federacije

Federacija BiH se raspada i to ne može da popravi ni američka administracija svojim posljednjim intervencijama za promjenu federalnog Ustava, kaže Milorad Dodik.

 

 

"Federacija BiH se raspada u nekoj vrsti političke truleži i to ne može da popravi ni američka administracija svojim posljednjim intervencijama za promjenu federalnog Ustava, a iz tog procesa je isključen jedan konstitutivni narod Srbi", rekao je Dodik novinarima na Palama.

Dodik je ocijenio da isključivanje srpskog naroda iz ustavnih promjena u Federaciji BiH "govori o pravim namjerama autora tog projekta", uz ocjenu da je to "pravljenje protivustavnog i antidejtonskog paketa" i "promjena Ustava Federacije BiH koja ne uvažava princip konstitutivnosti".

Po riječima Dodika, uplitanje ambasadora SAD Patrika Muna u reformu federalnog Ustava nije dobro za političku situaciju u BiH.

Predsjednik RS je najavio da će nekoliko opština Federacije BiH, u kojima su Srbi većina, tražiti poseban ustavni tretman radi zaštite njihovih vitalnih interesa.

Dodik je još poručio da je Republika Srpska "uvijek budna na jedno oko" zbog, kako je kazao, stalnih pokušaja dijela međunarodne zajednice da revidiraju Dejtonski mirovni sporazum i da dođe do prekompozicije BiH.

Dodik je uzpozorio da RS neće dozvoliti unitarizaciju BiH.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније