Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic,B92; Objavio: I. P. ]

13. 10. 2017. 08:54 >> 08:23
30

INTERVJU "BLICU"

Pacoli odgovorio ćirilicom

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli za "Blic" kaže da je Balkanu potrebna stabilnost, a da Srbija može da ima konstruktivnu ulogu u tome. Kako navodi "Blic", zahtjev za intervju Pacoliju je poslat na engleskom, a on je odgovore poslao na srpskom i to na ćirilici.

Međutim, da bi postala postane faktor mira, Srbija najprije mora da se "suoči sa realnošću", kazao je on u intervjuu za beogradski list.

Na pitanje šta je njegovo rješenje za Kosovo, a da obje strane budu zadovoljne, budući da je za Srbiju Kosovo dio njene teritorije, a za Albance država, Pacoli je rekao da je to uzajamno poštovanje, međusobna saradnja i "prihvatanje realnosti da postoje dvije zemlje koje moraju graditi budućnost za svoje građane". 

Pacoli je ponovio svoju ocjenu od prije 10 godina da je Srbija oduvijek bila faktor u našem regionu, ali je dodao da je to na žalost "bio faktor razaranja i krvoprolića u 20. vijeku". 

Na primjedbu da je to suviše gruba konstatacija i da navede argumente za takav stav, Pacoli je rekao da Srbija može igrati konstruktivnu ulogu i postati faktor stabilnosti i mira u regionu i da mora da igra svoju ulogu. Kaže i da su Srbi dobri ljudi, ali da oni koji su počinili zločine tokom rata moraju da odgovaraju pred sudom. 

Na pitanje šta će kosovska vlada učiniti za bolji položaj Srba, Pacoli tvrdi da Srbi koji žive na Kosovu danas imaju najveća prava od svih nevećinskih zajednica u Evropi. 

Na pitanje koliko je novca dao za nezavisnost Kosova, on kaže da je veoma ponosan na svoj "skroman doprinos konsolidaciji države Kosovo" i da je potpuno fokusiran na nove uspjehe za Kosovo. 


 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније