Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 07. 2013. 21:54 >> 21:55

GORIVO NA ČEKANJU

Luka Ploče: Blokirane cisterne iz BiH

Nekoliko desetina cisterni iz BiH punih goriva su još od ponedjeljka ujutro u blokadi u hrvatskoj luci Ploče i ne zna se kada će se uputiti prema svojim odredištima.

Riječ je o cisternama koje trebaju da dostave gorivo u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zbog čega nekim benzinskim pumpama prijeti nestanak benzina i plina.

Do blokade je došlo zbog problema s novim kompjuterskim carinskim sistemom uvoza i izvoza u Hrvatskoj i nepripremljenosti špeditera, što je bio i razlog zastoja na graničnim prelazima kod Neuma, pojasnili su u Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UiNO), prenosi Radio Slobodna Evropa.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić rekao je kako će od vlasti BiH zatražiti rješavanje tog problema.

"Sjutra ćemo održati sastanak u vezi s tim pitanjem, a za pomoć u njegovom rješavanju obratićemo se i Vijeću ministara", rekao je on.

Naime, pojedine cisterne, koje su napunjene još juče ujutro, već su trebale da dostave gorivo i u utorak da se vrate zbog drugih isporuka. Prema posljednjim informacijama s graničnih prijelaza, stanje se postupno normalizuje.

Nakon ulaska Hrvatske u EU, javili su brojni problemi na granicama i carinama. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, usljed jučerašnjeg preopterećenja elektronskih carinskih sistema došlo je do zastoja u provjeri carinskih dokumenata na graničnom prijelazu Neum, gdje su zadržane i cisterne INA-e. To je uzrokovalo probleme u snabdijevanju gorivom Eurosuper 98 na benzinskoj pumpi Dubrovnik Grad i plinom za domaćinstvo na benzinskoj pumi Kupari. Prevoz goriva i plina preko graničnih prelaza Bistrina i Klek moguć je jedino uz posebne dozvole koje u Ini nisu na vrijeme pribavili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније