Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

03. 10. 2017. 09:18 >> 08:47
17

DAČIĆ SMATRA

Jednostrani akt Katalonije, kao i Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da Kosovo ne može da bude izdvojen i specifičan slučaj, kako su juče ocijenili zvaničnici Evropske komisije izjavom da se ne mogu porediti Kosovo i Katalonija.


"To je jednostrani akt Katalonije, kao što je bio jednostrani akt Kosova, a međunarodna zajednica i Evropska unija kažu da je Španija članica EU, a šta to konkretno znači?", kazao je Dačić za RTS.

Dačić je rekao da Kosovo ne može da bude izdvojen slučaj i da je kršenje međunarodnog prava to što je učinjeno Srbiji, kao što i postupak Katalonije nije u skladu s međunarodnim pravom. 

"Upozoravali smo da je to 'Pandorina kutija' koja se neće završiti samo na nezavisnosti Kosova", izjavio je on.

Dačić je ocijenio da se na primjeru Kosova pokazalo da su mogući jednostrani potezi i da sve zavisi od velikih sila. 

On je još ponovio da je Španija prijatelj Srbije i da podržava jedinstvenu Španiju: "Ne treba da se miješamo u unutrašnje stvari Španije, i nije na nama da o tome odlučujemo. Mi smo protiv ovakvih odluka, jer to nije u skladu s međunarodnim pravom", kazao je Dačić.

Zamoljen da prokomentariše to što je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenan Čanak bio u Barseloni u vrijeme referenduma, Dačić je kazao da u "Srbiji postoji nakaradna politika, kao u Briselu".

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније