Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

02. 10. 2017. 23:22 >> 22:58
19

DVA OD ŠEST LOVACA

Novi migovi stigli u Srbiju

Dva rasklopljena lovca "mig 29" stigla su iz Rusije na vojni aerodrom Batajnica u Srbiji avionom ruskog vazduhoplovstva "Antonov 124". Plan je da djelovi svih šest novih lovaca, kojima će Srbija ojačati svoje vazduhoplovne snage, stignu u tu zemlju do petka.

                                

Slijetanju transportnog aviona "AN 124" i prijemu vazduhoplova na aerodromu "Batajnica" prisustvovali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske te zemlje general Ljubiša Diković i komandant RViPVO general-major Ranko Živak.

Takođe, kako javlja RTS, dočeku su prisustvovali i tehničari, koji će ubuduće svoje radno vreme posvetiti isključivo tim moćnim mašina.

Ruski "migovi" nedavno su osvježeni novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, ofarbani su u bojama srpske trobojke. Oni su rastavljeni, kako bi u djelovima bili dopremljeni u Srbiju.

Sa "migovima" stižu i ruski tehničari, koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama, javio je Sputnjik.

Ministar odbrane Srbije je, nakon slijetanja "ruslana" na batajnički aerodrom, izjavio da je 4. jula od ruske strane stiglo obavještenje da će dogovor između vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimira Putina i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića biti ispunjen 2. oktobra 2017, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Kao što vidite, to se i desilo i 2. oktobra 2017.  prva dva ‘miga' iz vojnotehničke pomoći koju smo dobili od Oružanih snaga Ruske Federacije stigla su na aerodrom 'Batajnica'. Do petka, stići će i preostala četiri aviona i moći ćemo sa ponosom da kažemo da prvi put od 1987. naše vazduhoplovstvo dobija nove aparate", rekao je Vulin.

Velika je stvar, kazao je on, što Srbija uspijeva da se izbori ne samo za poboljšanje položaja svojih pripadnika, već i da srpska armija bude snažnija, organizovanija i savremenija.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da je danas veliki dan za Vojsku Srbije i srpsko Ratno vazduhoplovstvo, jer poslije, praktično, decenija dobijaju avione, što je veoma značajno za ukupnu odbrambenu sposobnost Srbije.

Zahvalio je predsjedniku Republike Srbije i Vladi što su obezbedili vazduhoplove i naglasio da je današnjim činom naše vazduhoplovstvo spašeno.

Očekuje se da će avioni "mig 29" iz Rusije javnosti biti pokazani 20. oktobra, na proslavi Dana oslobođenja Beograda.

Potom slijedi remont lovaca čiji detalji, zbog specifičnosti ugovora, nijesu poznati.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније