Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 10. 2017. 17:31 >> 17:05
3

HARADINAJ NAJAVIO

"Državljanstvo Albancima s juga Srbije"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas tokom susreta s predstavnicima Albanaca Preševa i Bujanovca najavio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstava" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu", što je naziv pod kojim Priština podrazumijeva Albance u oblasti Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kako su prenijeli mediji na albanskom jeziku iz Bujanovca i Preševa, Haradinaj je tokom razgovora sa grupom od desetak predstavnika Albanaca iz tih opština rekao da će se "posvetiti što hitnijem rješavanju njihovog prava na kosovsko državljanstvo", i da to "neće biti pitanje mjeseci ili dana, već sati".

Jedan od učesnika sastanka, Naim Ramizi objavio je na Fejsbuku da je "Haradinaj danas obećao da će pitanje državljanstva za građane istočnog Kosova biti regulisano, i da to obećanje nije pitanje mjeseci, čak ni dana, već sati".

Po navodima albanskih medija, sastanku je prisustvovao i Šefket Musliu, bivši komandant Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca. On je porijeklom iz Bujanovca, a u Srbiji je optužen zbog ratnih zločina.

Na sastanku nije bio nijedan od lidera političkih stranaka koje imaju svoje odbornike u skupštinama opština Preševo i Bujanovac.

O tom pitanju se nije zvanično oglasila kancelarija kosovskog premijera.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније