Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

02. 10. 2017. 10:46   >>  10:16 3

OD DANAS

Srbija: Struja skuplja dva odsto

Struja u Srbiji za domaćinstva i male kupce poskupila je u prosjeku dva odsto.


Procijenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosječnog potrošača odraziti uvećanjem mjesečnog računa u iznosu od 68 dinara, prenosi Capital.ba.

Prema računici Ministarstva rudarstva i energetike, Srbija i nakon poskupljenja ostaje država sa najnižom cijenom električne energije u Evropi i daleko ispod cijena u regionu.

Struja u Srbiji je jeftinija 19 odsto u odnosu na Makedoniju, 20 odsto u odnosu na Albaniju, 21 odsto u odnosu na Bosnu i Hercegovinu (BiH), dok je 31 odsto niža cijena nego u Crnoj Gori i 50 odsto u Hrvatskoj.

U Srbiji 70,35 hiljada domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovat sati električne energije mjesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније