Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2017. 19:43   >>  19:14 1

NEDOVOLJNA PODRŠKA

Haradinaj povukao kandidaturu za Interpol

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je danas kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Haradinaj je to učinio nakon što je ranije danas zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli izjavio da Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo Interpola.

"Povjerenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svjetskoj organizaciji," navodi Haradinaj u saopštenju, objavljenom na sajtu kosovske Vlade.

Premijer Kosova je rekao da je danas odlučio o odgađanju glasanja za zahtjev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku te organizacije.

Haradinaj je pozvao sve da, kako je naveo, rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sljedećem zasedanju.

Kosovski premijer smatra da bi članstvo Prištine u Interpolu bio direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma i da je, kako kaže, Kosovo spremno da preuzme potpunu odgovornost kao članica Interpola.

Za članstvo Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije 26. septembra u Kini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније