Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

21. 09. 2017. 20:42 >> 20:13
16

RS NIJE PROTIV

Dodik za gradnju Pelješkog mosta

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izrazio je nadu da će pitanje izgradnje mosta na Savi kod Gradiške biti riješeno u najskorije moguće vrijeme i ponovio stav da se RS ne protivi izgradnji Pelješkog mosta.


Dodik smatra da Hrvatska ima pravo da na svojoj teritoriji gradi infrastrukturne objekte, saopšteno je poslijee Dodikovog razgovara s ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vekiom.

Parlament BiH usvojio je deklaraciju kojom se pozivaju Hrvatska i EU da se obustavi gradnja Pelješkog mosta, dok se ne rijeeše sporna pitanja granice izmeĐu BiH i Hrvatske, posebno dok se BiH ne obezbjeedi izlazak na otvoreno more.

Deklaraciju nijesu podržali Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i HDZ BiH.

U saopštenju iz Dodikovog kabineta navedeno je da je u razgovoru bilo riječi i o Ugovoru o Transportnoj zajednici, a predsjednik RS je ponovio da taj entitet podržava ugovor uz uslov da uvažava već dogovoreni mehanizam koordinacije u BiH.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније