Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

21. 09. 2017. 14:58 >> 14:30
2

TAČI PORUČIO

Dijalog od životnog značaja za Kosovo i Srbiju

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog o normalizaciji odnosa od životnog značaja za Kosovo i Srbiju, kao i za njihovu evropsku perspektivu.

"Kosovo je opredijeljeno da bude dio NATO, Evropske unije (EU) i organizacije Ujedinjenih nacija (UN) i zbog toga je dijalog od životnog značaja", izjavio je Tači za program na albanskom Glasa Amerike (VOA)

Prema njegovim riječima dijalog ulazi u završnu fazu i treba da dovede do konačnog sporazuma i pomirenja između Kosova i Srbije što bi stvorilo mogućnost da Srbija prizna realnost na Kosovu, kako je to izjavio i predsjednik Srbije Aleksanddar Vučić.

"Zato je i na sinoćnjem sastanku koji je održan u kancelarijama EU u Njujorku pod rukovodstvom gospođe (Federike) Mogerini potvrđeno da je potrebno brzo kretanje i dinamičan proces koji bi se okončao finalnim sporazumom koje bi podrazumijevalo priznanje međusobnih relanosti i sigurnu perspektivu dvije zemlje u evropskim integracijama. Podvlačim i za učlanjenje Kosova u UN, što je naš cilj", kazao je Tači za VOA.

Odgovarući na pitanje može li se Kosovo učlaniti u UN, a da ga ne prizna Srbija, Tači je rekao da nakon postizanja konačnog sporazuma i normalizacije odnosa Kosova i Srbije niko nema prava ni moralnog ni političkog da stavi veto u Savjetu bezbjednosti UN za učlanjenje Kosova u UN.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније