Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

16. 09. 2017. 14:36 >> 14:07
7

VULIN TAČIJU

KFOR jedina oružana sila Kosova

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je KFOR jedina oružana snaga koja može da postoji na prostoru Kosova i dodao da nikakva druga oružana sila ne može da postoji "dok se ne ukinu Rezolucija 1244, UN i Srbi na Kosovu i Metohiji.

Vulin je, povodom izjave kosovskog predsjednika Kosova Hašima Tačija da će Priština do kraja ove godine formirati svoju vojsku, rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u vrijeme potpisivanja Briselskog sporazuma, kada je bio premijer, "dobio usmene garancije od generalnog sekretara NATO (Jensa Stoltenberga) da nikakva oružana sila neće moći da prelazi Ibar ili da se kreće sjeverno od Ibra bez saglasnosti gradonačelnika srpskih opština".

"Sa ministrima iz Srpske liste u vladi u Prištini teško da će to biti moguće, i odmah da vam kažem, to je nemoguće. Čak i kada smo potpisivali Briselski sporazum u to vrijeme predsjednik Vlade Aleksandar Vučić je dobio usmene garancije od generalnog sekretara NATO pakta da nikakva oružana sila neće moći da prelazi Ibar ili da se kreće sjeverno od Ibra bez saglasnosti gradonačelnika srpskih opština", rekao je Vulin.

On je rekao da će se "međunarodno pravo poštovati tako što je KFOR jedina oružana sila na prostoru Kosova i Metohije" i da "nikakva druga oružana sila ne može da postoji dok se ne ukine Rezolucija 1244, dok se ne ukinu Ujedinjene nacije, dok se ne ukine Savjet bezbjednosti i dok se ne ukinu Srbi na Kosovu i Metohiji".

"Nema te organizacije, nema te sile, nema tog političkog pritiska zbog koga ćemo pristati da se stvara oružana sila na našoj teritoriji, oružana sila koja će biti pod nečijom tudjom komandom, oružana sila koja će prijetiti i samoj centralnoj Srbiji, a u krajnjoj liniji i Srbima na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније