Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija; B.V. ]

15. 09. 2017. 10:27 >> 09:58

NOVINARI U ZAGREBU

Protesti protiv cenzure na HRT-u

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) okupilo je stotinjak novinara i drugih medijskih radnika na protest na Trgu svetog Marka protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo.

 

Emisija Hrvatska uživo emitovana je radnim danima u popodnevnom terminu na prvom programu Hrvatske radio-televizije (HRT). Bavila se brojnim temama koje muče hrvatske građane, tako da je njeno ukidanje od strane novinara doživljeno kao cenzura.

Predsjednik HND-a Saša Leković istaknuo je kako je upravo ukidanje emisije Hrvatska uživo jedan od događaja kojim je Hrvatska radio-televizija pokazala da se pretvara u potpunu suprotnost javne televizije.

"Sva upozorenja HND-a koja smo slali HRT-u i političarima, koji su zapravo za to odgovorni, nijesu nikada nailazila na odjek", kazao je Leković.

Upozorio je kako su ignorirana i upozorenja poslana u više navrata od strane Međunarodne federacije novinara o stanju na HTV-u i medijima u Hrvatskoj uopšte.

"Političari se ponašaju potpuno neodgovorno i svi koji dođu na vlast HTV smatraju svojim ratnim plijenom", kazao je Leković.

Istaknuo je kako je emisija Hrvatska uživo kroz 14 godina emitiranja pružila utočište onim građanima i temama koji su prognani iz drugih emisija HTV-a i sa komercijalnih televizija koje se ne bave takvim temama.

Uz vuvuzele i zviždaljke, okupljeni novinari su skandirali "HTV srami se!", a nosili su transparente poput "Bože čuvaj Hrvatsku uživo", "Hrvatska uživo ili HTV namrtvo", "HUŽ je spas za građanski glas", "Tko HUŽ gasi, građane ne kuži" itd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније