Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 08:54 >> 08:32
6

SRPSKA LISTA

Nećemo Albancima gurati prst u oko

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će nakon njihovog ulaska u Vladu Kosova "veoma brzo biti formirana Zajednica srpskih opština".

Rakić je za Radio-Televiziju Srbije kazao da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) bio jedan od uslova da Srpska lista bude dio vlade Ramuša Haradinaja i dodao da je formiranje ZSO međunarodna obaveza Prištine po Briselskom sporazumu.

"Nećemo se ponašati ucjenjivački, nećemo gurati prst u oko Albancima, ali ćemo biti kamen u cipeli koji će stalno podsjećati Prištinu na svoje obaveze. Mogu da obećam da će Zajednica srpskih opština biti formirana veoma brzo", kazao je Rakić. 

Dodao je da je povjerenje između Srba i Albanaca odavno izgubljeno, ali da sada postoji mogućnost da ono bude vraćeno. 

"Prvi razlog za to je izjava Ramuša Haradinaja da dijalog sa Beogradom nema alternativu", rekao je Rakić i naveo da će Srpska lista biti ispred "svog naroda i da će se boriti za opstanak, ostanak i povratak raseljenih lica na Kosovo i Metohiju".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније