Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 09. 2017. 12:31 >> 12:02
4

KURTI SMATRA

Institucije Kosova sad su u rukama Vučića

Lider Samoopredjeljenja kritikovao sporazum Bedžeta Pacolija i koalicije PAN i ocijenio da će formiranje kosovskih institucija zavisiti od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića", napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

"Država nije stolica. Država ima stolicu. Ali, tu su i stolice bez države, stolice na štetu države. Zavisna moć Srbije usmrtiće nezavisnost zemlje", navodi Kurti. 

Predsjednici stranaka koalicije "PAN", Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj postpisali su sporazum o saradnji sa predsjednikom Alijanse novo Kosovo Bedžetom Pacolijem

Sporazum je potpisan nakon što je Pacoli odlučio da napusti koaliciju sa Demokratskim savezom Kosova, sa kojim je nastupio na izborima 11. juna, a otvara mogućnost deblokade u formiranja kosovske skupštine i vlade.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније