Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 06. 2013. 12:52   >>  14:00

PODRŠKA I OHRABRENJE

Rompej i Bilt sjutra u Beogradu

Dvojica zvaničnika EU Van Rompej i Karl Bilt dolaze sjutra u Beograd, gdje će narednih dana boraviti više zvaničnika EU, posle odluke Savjeta Unije da otvori pristupne pregovore sa Srbijom.

 

 

"U Beograd dolazim da bih čestitao i ohrabrio. Putujem sa pozitivnom porukom podrške Srbiji u namjeri, ambiciji da postane članica EU", rekao je Van Rompej juče za Radio televiziju Srbije nakon što je Savjet jednoglasno odlučio da najkasnije do kraja januara otvori pristupne pregovore sa Srbijom.

Kako je najavljeno u Beogradu, Rompej će se prvo sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, zatim slijedi sastanak dvije delegacije, gdje će u delegaciji Srbije biti i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsjednica Vlade Suzana Grubješić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Predsjednik Evropskog savjeta sastaće se i s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

U Beograd sjutra stiže i ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt koji će se, kako je do sada najavljeno, sastati sa predsjednikom Vlade Dačićem i šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније