Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

01. 09. 2017. 08:37   >>  08:12 6

PREIMENOVAN

Zagreb bez Trga Maršala Tita

Gradska skupština Zagreba, na maratonskoj sjednici, odlučila je da se promijeni ime jednog glavnih trgova - Trg maršala Tita. Sada se on zove Trg Republike Hrvatske.

Za takvu odluku glasalo je 29 poslanika gradske skupštine, dok je njih 20 bilo protiv. Jedan poslanik bio je uzdržan.

Sjednica na kojoj se odlučivalo o promjeni imena Trga maršala Tita bila je maratonska, a konačna odluka donesena je rano jutros. Kako prenosi Index.hr, rasprava je bila burna i dugotrajna, a u njoj su predstavnici skupštinske većine branili odluku o izmjeni imena ocjenom da je Tito, iako antifašista, bio diktator.

Predstavnici manjine branili su Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i veliki državnik svog doba.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније