Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 08. 2017. 18:05   >>  17:36 2

ALBANIJA

Edi Rama najavio rekonstrukciju vlade

Albanski premijer Edi Rama najavio je danas rekonstrukciju vlade u cilju povećanja ekonomskog rasta te zemlje sa 3,8 na 5 odsto u naredne četiri godine.

Rama je u obraćanju liderima vladajuće Socijalističke partije rekao da će broj ministarskih mjesta u albanskoj vladi biti smanjen sa 20 na 14, dodajući da vlada biti manja, ali kooperativnija.

Socijalistička partija je obezbijedila drugi mandat na vlasti na parlamentarni izborima u junu. Stranka Edija Rame je osvojila 74 od 140 mjesta u parlamentu, ali nije mogla sama da formira vladu.

Borba protiv korupcije i trgovine narkoticima, povećanje zarada i smanjenje nezaposlenosti ostaju prioriteti Albanije koja želi da sljedeće godine otpočne pregovore za članstvo u EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније