Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 06. 2013. 19:05 >> 19:05

UOČI ULASKA U EU

Milanović: Nikome nećemo biti tutori

"Nikome nećemo stajati na putu, i još važnije, nikome nećemo biti mentori i tutori jer smo to iskustvo prošli i katkada nam se nije dopadalo. Želimo biti partneri, želimo biti oni koji će pomagati, ali ne docirati i ne to raditi s visoka jer to nije u našem interesu", rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović.

Milanović je danas govorio na svečanoj sjednici Sabora, održanoj povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

On je poručio da će Hrvatska "učiniti sve kako bi nam se susjedi pridružili u što kraćem roku".

Hrvatska 1. jula ulazi u EU, ali, kako su kazali hrvatski državnici, sa tim posao nije gotov, naprotiv.

Milanović se osvrnuo na krizu koja traje već pet godina. "Evropska unija treba da se pobrine da se ovakva kriza više ne ponovi", smatra Milanović i dodaje da će i Hrvatska u tome učestvovati. "Moramo biti otvoreni i jedino tako možemo postići ciljeve zbog kojih smo ušli u EU, biti sigurniji, samostalni i bogatiji", dodao je Milanović.

"Više nema izgovora. Naš uspjeh je isključivo u našim rukama, ili da budem možda precizniji, više nego ikada, samo u našim rukama".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније