Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 18:30 >> 20:16
9

SASTANAK MINISTARA

Srpske diplomate od sjutra u Skoplju

Srpske diplomate sjutra će početi da se vraćaju u Ambasadu u Skoplje, a ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i njegov makedonski kolega Nikola Dimitrov sastaće se u petak u Nišu u cilju rješavnja otvorenih pitanja i unapređenja prijateljskih odnosa dvije države i dva naroda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, nakon telefonskog razgovora Dačića i Dimitrova, sjutra će početi povratak osoblja Ambasade Srbije u Skoplju, a povratak ambasadora najavljen je za 31. avgust.

Po povratku u Skoplje, ambasador će zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, već 1. septembra.

"Na osnovu dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, Dačić i Dimitrov, i dva ministarstva će putem dijaloga rješavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dvije države i dva naroda. U tom cilju Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu", navedeno je u saopštenju.

Ranije danas telefonom su razgovarali Vučić i Zaev i dogovorili principe buduće saradnje, posle diplomatsko-političke krize između dvije države, koja je objelodanjena povlačenjem osoblja Ambasade Srbije na konsultacije.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније