Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2017. 14:59 >> 14:30
4

VUČIĆ I ZAEV

Nesuglasice će rješavati samo dijalogom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zaev danas su se saglasili da dvije zemlje nesuglasice rješavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana dvije države.

U zajedničkom saopštenju Vučić i Zaev su naveli da će Srbija i Makedonija u skladu sa međunarodnim propisima, u dobroj vjeri i na prijateljskoj osnovi štititi prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

Vučić i Zaev razgovarali su danas pošto je Srbija u nedjelju povukla osoblje ambasade iz Skoplja uz obrazloženje da su nadležni organi imali informacije o "veoma ofanzivnom obavještajnom djelovanju protiv organa i institucija Srbije".

"Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rješavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima. Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Zaev su se saglasili da Srbija i Makedonija intenziviraju međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavaju jedna drugu na evropskom putu i da jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinose stabilnosti regiona.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније