Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Blic/Tanjug [ Objavila R.B. ]

08. 08. 2017. 23:33   >>  23:07

ZBOG SUŠE

Albanija uvozi 80% potrebne struje

Albanija zbog izuzetno sušnog perioda čak 80 odsto potreba za električnom energijom podmiruje iz uvoza.

Albanska elektrokorporacija (KEŠ) upozorila je da će, ukoliko se sušni period nastavi i narednog mjeseca, zemlja u potpunosti zavisiti od uvoza struje, prenose makedonskim mediji.

Albanija je sa uvozom struje počela u julu, kada je uvezla 285.000 kilovat časova u vrijednosti 18 miliona eura, a za avgust je dogovoren uvoz 434.000 megavat časova u vrijednosti 29,9 miliona eura.

KEŠ je prinuđen da uveze 30.000 dopunskih megavat časova zbog toga što je nivo vode na najvećoj elektrani na rijeci Drim –“Fierza” pao ispod minimalne kote i radi se sa minimalnim kapacitetima, a slično je i sa druge dvije hidrocentrale na rijeci Drim –“Koman” i “Vau te Dejes”, javili su makedonski mediji.

“Fierza” je druga po veličini hidrocentrala na Balkanu, iza rumunsko-srpskog “Đerdapa” na Dunavu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније