Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 06. 2013. 23:32 >> 23:32

ZBOG HRVATSKE

RS povećava izvoz mlijeka u Crnu Goru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić kazao je da otkup mlijeka u tom dijelu BiH neće biti smanjen poslije 1. jula kada Hrvatska postane članica EU. On je najavio da je dogovoreno da bude povećan izvoz na tržišta Crne Gore, Srbije, ali i Albanije, prenijeli su sarajevski mediji.

 

Nakon što Hrvatska uđe u EU, njene granice biće zatvorene za mlijeko tamošnjih proizvođača. 

Mirjanić je naglasio da su institucije BiH trebale mnogo ranije da preduzmu određene aktivnosti, kako izvoz mlijeka u Hrvatsku ne bi bio zaustavljen.

"Ako, i dok firma "Mlijekoprodukt", kao najveći izvoznik, ne bude mogao da izvozi u Hrvatsku, dogovoreno je da se poveća izvoz mlijeka iz BiH u Crnu Goru, da se izvozi u Albaniju, kao i da dio mlijeka preuzme "Subotička mljekara", koja ima direktan pristup evropskom tržištu. U najgoroj varijanti "Mlijekoprodukt" neće moći izvoziti u Hrvatsku dva mjeseca", rekao je Mirjanić i dodao da nema potrebe za blokadom carinskih terminala.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније