Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2017. 11:20 >> 10:55

ČLANICE CEFTA-e

Pisaće Briselu zbog odluke Hrvatske

Ministri trgovine iz regiona CEFTA napisali su, povodom mjera Hrvatske koja je 22 puta povećala takse na uvoz voća i povrća, zajedničko pismo koje će tokom dana biti poslato Evropskoj komisiji u Brisel, objavila je danas Radio televizija Srbije (RTS).

Kako se navodi, ministri trgovine iz regiona CEFTA sinoć su na pripremnom sastanku u Sarajevu usaglasili sve zaključke povodom mjera Hrvatske i dogovorili su redosljed poteza u narednih sedam dana.

Ministri trgovine Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije razmotriće danas u Sarajevu mjere Hrvatske koje nanose štetu izvoznicima tih zemalja.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Sarajevu, a sve detalje ministri će saopštiti na konferenciji za novinare.

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić rekao je za RTS uoči puta u Sarajevo da će se, ukoliko izostane dogovor sa Zagrebom, obratiti Evropskoj komisiji i razmotriti kontramjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније