Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

06. 08. 2017. 18:50 >> 10:52
4

HRVATSKI MINISTAR

"Šteta susjedima nije bila namjera"

Uoči sastanka regionalnih ministara u Sarajevu, poruka iz Zagreba - hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže da se hrvatska mjera odnosi na ukupno 168 zemalja svijeta, a ne samo na zemlje u okruženju, ali dodaje da je spreman na razgovor.

"Ni u kom slučaju nije bila intencija nanošenje štete susjednim zemljama. Žao mi je ako se to ispolitizovalo, to definitivno tako nije trebalo da bude. Po meni, ne postoje razlozi za protivmjere koje je uvela Srbija, ali dobro, očekujem da ćemo sjesti sa ministrima iz susjednih zemalja kroz nedjelju ili dvije i da ćemo vidjeti tačno u čemu je problem. Do sada smo dobili samo prigovor Srbije i vidjećemo šta se može napraviti po tom pitanju", rekao je Tolušić, a prenosi N1 TV.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije, povodom mjera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali na osnovu neformalnih informacija, Brisel smatra da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Podsjećamo, Hrvatska je nedavno usvojila mjere kojima je proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici, i uz to 22 puta povećala takse pri uvozu ovih proizvoda iz zemalja koje nijesu članice EU. Tako se taksa umjesto dosadašnjih 90 kuna (12 eura) sada naplaćuje 2.000 (270 eura). Hrvatske vlasti su odluku obrazložile namjerom da zaštite domaće poljoprivrednike od prekomjernog uvoza.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније