Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

05. 08. 2017. 23:25   >>  22:56

U TREBINJU

Potpisuju peticiju za NP Orjen

Centar za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja danas je organizovao potpisivanje peticije za zaštitu Orjena i formiranje nacionalnog parka na ovom planinskom masivu.

Izvršni direktor Centra za održivi razvoj i ekologiju Aleksandar Vukanović rekao je da je Orjen izrazito bogat biljnim i životinjskim svijetom, a nedovoljno istražen.

"Proglašavanjem Orjena nacionalnim parkom spriječila bi se izgradnja vikend naselja i drugih objekata, a prostor, jedinstven u ovom dijelu BiH, adekvatno zaštitio", naveo je on.

Predsjednik Planinarskog društva "Vučji zub" Igor Škero ističe da ljubitelji ljepota najviše planine primorskih Dinarida sa velikim nestrpljenjem očekuju proglašenje područja Orjena nacionalnim parkom, prenosi Srna.

"Prema našim saznanjima, Vlada RS planira da donese takvu odluku. Orjen po mnogo čemu to zaslužuje, da bude zaštićeno područje, jer na ovom prostoru se nalaze brojne endemske vrste biljnog i životinjskog svijeta", istakao je Škero.

Peticiju za zaštitu Orjena potpisalo je više stotina Trebinjaca i turista.

U trebinjskom Kulturnom centru sinoć je otvorena izložba fotografija "Orjen", autora Slavenka Vukasovića iz Trebinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније