Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

25. 07. 2017. 19:15   >>  18:47 5

DVERI SAOPŠTILE

Priprema javnosti za priznanje Kosova

Predsjednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu predstavlja pripremu javnosti za priznanje Kosova i izbacivanje pokrajine iz ustavne preambule.

 

"Dačićeva i Vučićeva vlast već je priznala nezavisno Kosovo, napravila granicu sa Kosovom i Metohijom i ukinula srpske državne institucije potpisujući antiustavni Briselski sporazum. Sada je na red došlo javno međunarodno priznanje nezavisnog Kosova od naših vlasti i prihvatanje da lažna država dobije stolicu u UN", naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je dodao da su već u prvih nekoliko nedjelja mandata novi predsjednik i nova premijerka potvrdili da su dovedeni na vlast da bi završili prljave poslove za zapadne centre moći, prije svega Evropsku uniju, NATO i Međunarodni monetarni fond. 

"Vučić sada pokušava da pripremi teren za to i da u sopstvenu izdaju Kosova uvuče i druge djelove srpskog društva. Dveri će se tome snažno suprotstaviti jer se o predaji dijela naše državne teritorije ne može voditi dijalog, a očito je da je dovršavanje procesa predaje Kosova i Metohije razlog zapadne podrške Vučiću da u Srbiji može da radi šta hoće: zatvara medije, krade na izborima i leži u kriminalu i korupciji", naveo je Obradović.

Predsjednik Dveri je rekao da nema problem da sve to kaže Vučiću i u lice ali da će odluku o tome da li će se odazvati njegovom pozivu donijeti kada poziv dobije.

"Javno izrečen stav već imamo i svakako ćemo ga ponoviti, ali ne želimo da učestvujemo u Vučićevim pozorišnim i medijskim predstavama. Mada osjećam određeno zadovoljstvo da mu u lice ponovim ono zbog čega sam dobio više opomena i kazni na sjednici Skupštine Srbije: da je izdao Kosovo i da će pred budućim generacijama biti obilježen kao - da citiram akademika i predsjednika Političkog savjeta Dveri Kostu Čavoškog - veleizdajnik", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније