Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

25. 07. 2017. 08:50 >> 08:39
11

VULIN TVRDI

Izrael neće priznati Kosovo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je tokom posjete Izraelu dobio potvrde zvaničnika te zemlje da neće priznati nezavisnost Kosova, kao i da neće glasati za članstvo Kosova u Unesko.


Komentarišući posjetu Tel Avivu gdje je sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom potpisao sporazum o saradnji dva ministarstva odbrane, Vulin je za Radio-televiziju Srbije kazao da Beograd želi da širi svoj uticaj i stvara prijatelje na Bliskom istoku. 

"Izrael ima stanovnika skoro koliko i Srbija, a mnogo veći BDP. Imamo šta da naučimo od njih i što se tilče političke neutralnosti, ali i kako se u softverskoj bezbjednosti vodi računa o zemlji", kazao je ministar odbrane. 

Vulin je dodao da je tokom posjete Izraelu razgovarao i sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom koji mu je poručio da su Kosovo i Metohija 'srpski Jerusalim, "teritorija koja ne može biti oteta od Srbije", rekao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније