Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2017. 11:24 >> 10:54
4

O KOSOVU

Vučić: Ne zabijajmo glavu kao noj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je građane Srbije pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, kako ne bi taj teret ostavili potomcima.

Vrijeme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pijesak i da pokušamo da budemo realni, da ne dopustimo sebi da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći ono što smo davno izgubili", napisao je Vučić u autorskom tekstu za "Blic".

Podsjećajući da je svojevremeno Šimon Peres objasnio da insistira na pregovorima sa Palestincima rekavši "a zamislite samo šta bi moglo da bude ako to ne radi", Vučić ukazuje da i on kada treba da odgovori na pitanje o potrebi dijaloga sa Prištinom i unutrašnjim srpskim dijalogom o Kosovu kaže "a samo zamislite šta bi moglo da bude ..ako odjednom svi zaćutimo, ako prestanemo da razgovaramo".

"Ja poslije toliko godina bavljanja politikom na ovim prostorima taj odgovor vrlo dobro znam. Još od 1878. godine, od stvaranja takozvane Prizrenske lige, mi Srbi nijesmo željeli da budemo dovoljno odgovorni da razumijemo snagu i želje Albanaca" kaže predsjednik Srbije.

S druge strane, albanskom greškom, i to velikom, smatra nerazumijevanje srpskih državnih i nacionalnih interesa i njihovo potcjenjivanje.

"Nije Srbija za potcenjivanje, uprkos činjenici da Albanci u sprovođenju svojih nacionalnih ideja imaju značajnu podršku većine zapadnih zemalja. Nije današnja Srbija dužna kao što je bila, nije Srbija slaba kao što je bila 1999, 2004. i 2008. godine, ali nije Srbija, niti smije da bude bahata i arogantna kao što je nerijetko bila," navodi Vučić u autorskom tekstu.

Ćutanje, kako ocjenjuje, znači da nas odgovori ni na šta više ne interesuju, da smo prestali da se nadamo i odlika onih koji misle da su samo, i isključivo oni u pravu, i da nemaju više šta da nauče ni o čemu da pričaju sa bilo kim.

"To je modus operandi tiranija, uvijek spremnih na prolivanje tuđe krvi. Na kraju ćutanje je kraj. Poslije njega više niko ne govori," ukazuje Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније