Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2017. 16:11 >> 15:48

KANADERI GASE

Požar kod Splita aktivan, ali pod kontrolom

Požar na području između Splita i Omiša i dalje je aktivan, nije lokalizovan, ali je pod kontrolom vatrogasaca, objavila je jutros hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Kanaderi i jutros vodom natapaju područje Srinjina, Tugara i vrha Mosora, gdje i dalje gori, ali tamo nijesu ugroženi objekti.

Osim oko Splita, na području Splitsko-dalmatinske županije gori na još tri mjesta, dok su požari na Hvaru, Klisu i u Radošiću lokalizovani.

U gašenju požara angažovane su i vazdušne snage Protivpožarnih namenski organizovanih snaga hrvatske vojske.

Nad Splitom se jutros nadvio gust dim, ali su nadleženi poručili građanima da nema mjesta za paniku. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo saopštili su da je vazduh u Splitu zadovoljavajućeg kvaliteta i da u posljednja 24 sata koncentracije praćenih gasova ni u jednom trenutku nijesu prelazile dozvoljene granične vrijednosti.

"Riječ je o normalnoj pojavi nakon tako velikog požara. Na terenu vatra još tinja na nekim mjestima", rekao je dežurni operativac u Županijskom vatrogasnom operativnom centru, prenijela je Hina.

Lokalni mediji objavljuju brojne fotografije na kojima se vidi pustoš i sivilo koje je iza sebe ostavio požar u okolini Splita.

Vatreni front između Omiša i Splita bio je dug oko 15 kilometara i širok oko četiri, a izgorjelo je više kuća i objekata, uglavnom nenaseljenih.

U požaru koji je protekla dva dana prijetio i gradu Splitu izgorjelo je oko 4.500 hektara borove šume, trave, niskog rastlinja i maslinjaka, a na njegovom gašenju angažovano je više od 750 gasitelja iz cijele Hrvatske.

Hrvatski mediji upozoravaju da bi Dalmacija već iduće sedmice mogla da se suoči s novim požarima budući da meteorolozi najavljuju prodor suvog i vrućeg afričkog vazduha, ali i novu buru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније