Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

16. 07. 2017. 20:16   >>  19:50

TEŠKO I U HRVATSKOJ

Požari širom regiona, Hercegovina u plamenu

Vremenski uslovi uslovili su da se širom našeg regiona šire požari. U Hercegovni je teška situacija, širom te regije bukte požari, ali su danas veći požari pod kontrolom. I u Hrvatskoj se vatrogasci bore sa vatreni stihijama, a među najkritičnijim situacijama je u jestima u okolini Šibenika gdje se vatra približila se kućama.

Požari već danima bijesne i u Hrvatskoj, a u mjestu Brodarica kod Šibenika požar je izbio u neposrednoj blizini kuća.

Na terenu su vatrogasci i kanader, a u gašenje su se uključili meštani i tursti koji vodom natapaju travu i nisko rastinje oko kuća, prenosi N1.

U požaru nema povrijeđenih, a jedan od svjedoka ispričao je da je "pravo čudo da vatra nije zahvatila nijednu kuću, iako je gorjelo između njih".

Gašenje požara, koji je izbio prije podne, otežava jaka bura zbog koje se vatra brzo proširila. Gori nisko rastinje i borova šuma uz put koja spaja Brodaricu i mjesto Ražine.

Vatra u Hercegovni pod kontrolom

Svi veći požari na području Hercegovine su pod kontrolom vatrogasaca i spriječeno je njihovo daljnje nekontrolisano širenje. Veliki požar na području Ljubinja u istočnoj Hercegovini, koji se širio od petka usljed jakog vetra, sada je zaustavljen, izjavio je zapovjednik lokalne vatrogasne službe Miodrag Ilić.

Jedan krak požara se širi i prijeti da pređe preko magistralnog puta Ljubinje-Trebinje.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić rekao je da vatrogasci treći dan za redom daju sve od sebe da zaustave širenje vatre ka selu Ržani Do, jer ukoliko ona pređe preko magistrale, biće nemoguće njeno gašenje zbog veoma nepristupačnog terena.

"Ukoliko pređe, vatru ne možemo da zaustavimo i ona će se širiti ka teritoriji grada Trebinja", naveo je Krunić, koji, takođe, učestvuje u gašenju požara.

U gašenju požara angažovano je više od 100 pripadnika vatrogasaca, "Elektrodistribucije", opštinske administracije, šumara i građana, prenosi N1.

Pomoć su uputile i vatrogasne jedinice iz Trebinja, Nevesinja i Gacka, a 20 naprtnjača stiglo je i od Vatrogasnog saveza Republike Srpske.

"Naprtnjače su nam najpotrebnije, jer se do požarne linije ne može doći vozilima", dodao je Krunić.

Požar velikih razmjera izbio je prije dva dana i zahvatio je šumu i nisko rastinje, a izgorjelo je nekoliko pomoćnih objekata i štala sa stokom. U protekla dva dana, kada je situacija bila najkritičnija, u gašenju požara učestvovalo je više od 300 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније