Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 06. 2013. 17:37 >> 17:37

PO DOGOVORU

Srbin komandant policije za sjever Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi imenovao je Nenada Đurića za vršioca dužnosti direktora Direktorijata za region sjeverne Mitrovice, saopšteno je iz MUP-a Kosova. Imenovanje Đurića je dio dogovora koji su na poslednjem susretu u Briselu postigli premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić.

 

 

Tači je na današnjoj sjednici Vlade informisao svoj kabinet da je na poslednjem susretu sa delegacijom Srbije u Briselu, postignut dogovor u vezi sa imenovanjem Nenada Đurića, koji je ranije bio pripadnik policije Kosova, za komandanta policije za region severa.

Prema riječima Tačija, dogovoreno je i održavanje lokalnih izbora na Kosovu, što predviđa Sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

“Kao što je već objavljeno kako u vezi učešća na izborima tako i datuma održavanja lokalnih izbora, 3. novembra, želim snažno da podvučem da je to rezultat kompromisa susreta u Briselu koji je vodila baronica Ešton”, kazao je premijer Kosova.

On je dodao da je 3. novembar orijentacioni datum, koji ne izlazi iz rokova predviđenih Ustavom i zakonima Kosova. Tači je ocijenio da je prvo istovremeno održavanje lokalnih izbora na cijeloj teritoriji Kosova veliki uspjeh, ali da će u vezi datuma održavanja izbora biti ispoštovani i predlozi opozicije ukoliko obezbjedjuju održavanje izbora na cijelom Kosovu. 

(Tekst i foto: AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније