Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

09. 07. 2017. 20:24 >> 19:58
13

ČEŠKI PREDSJEDNIK

Srbija trebalo da se odupre ucjenama

Predsjednik Češke Miloš Zeman uvjeren je da je dolazak migranata u Evropu organizovan i smatra da Evropi prijeti novi izbjeglički talas sa Bliskog istoka i iz Afrike.

 

"Govori se o tome da je u Africi za migraciju u Evropu već pripremljeno minimalno nekoliko miliona ljudi. Zbog toga što je riječ najvećim dijelom o muslimanima, čija je kultura nespojiva sa evropskom, ne vjerujem da je moguća njihova asimilacija", rekao je Zeman za današnje "Novosti".

Kada pogledate istoriju Evrope bio je to, u stvari, neprekidni rat sa muslimanima. Upravo je to Srbija doživjela na sopstvenoj koži, između ostalog i na Kosovu polju - tvrdi Zeman, govoreći o migrantskom pritisku na Evropu.

Na konstataciju novinara da je EU stalno pritiskala i ucjenjivala Srbiju po pitanju Kosova i Republike Srpske i na pitanje kako bi Češka reagovala da je bila izložena takvim ucjenama, Zeman kaže: "Svakom ucjenjivaču treba se suprotstaviti odmah na početku, jer ako ustuknete pred ucjenjivačem nećete ga primiriti, već će imati sve veće i veće zahtjeve".

Upitan o odnosu prema Rusiji česki predsjednik kaže da je on određen time što je Rusija značajan trgovinski partner Češke Republike.

"A moj interes je da podržim ekonomsku diplomatiju i da imam dobre odnose sa svim - ponavljam - svim značajnim zemljama, Šar de Gol je to nazivo strategijom svih azimuta", rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније