Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

05. 07. 2017. 11:47   >>  11:19 5

ZAHAROVA ODGOVORILA

Ne želimo da Srbija bira između Rusije i EU

Izbor između Evropske unije (EU) i Rusije je suvereno pravo Srbije, ali Moskva iskreno želi da Beograd ne bude pred tim izborom, izjavila je danas agenciji Beta portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Zaharova je time odgovorila na pitanje kako komentariše izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, iz intervjua agenciji Blumberg, da će ukoliko bude morala da bira između Rusije i EU, Srbija izabrati EU.

"To je suvereno pravo Srbije. Ali, mi iskreno želimo da niko ne stavi ni Anu, ni bilo koga pred izbor: ili-ili. Optimalno je biti i sa jednima i sa drugima. To je i korisno i bezbjedno sa tačke gledišta sopstvenih interesa" , rekla je Zaharova.

Ona je dodala da su savremeni svijet i različite države prošli ne malo sličnih iskušenja.

"I zaključak je jedan, ne podjele, već harmonizacija procesa", navela je Zaharova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније