Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 06. 2017. 12:14   >>  11:57 10

PUTOVALI KA BARU

Putnici voza osam sati čekali na 40°C

Oko 250 ljudi, uključujući i 15 djece, oko sam sati je na 40 stepeni bilo zarobljeno kod Prijepolja, jer je zbog pada napona u kontaktnoj mreži voz iskidao kablove, pa put nije bilo moguće nastaviti. "Srbija voz" na kraju obezbijedio autobuski prevoz do Bijelog Polja.

 

Mirjana Vrbanović koja je s troje djece krenula na more kazala je za Kurir da se kvar dogodio oko šest ujutro, te da im se za sve vrijeme dok su bili zatočeni u vozu, na temperaturi od skoro 40 stepeni, niko zvanično nije obratio.

"Bilo je strašno, nijesmo znali šta se događa, u čemu je problem, niti kad će biti otklonjen. S obzirom na to da smo stajali više od osam sati, ostali smo i bez vode i bez hrane. U vozu nije bilo klime, pa smo `prokuvali` na vrućini u kabinama. Vodu nam je kasnije podelio kondukter, a što se tiče hrane, ništa nijesmo dobili. U nekom trenutku rekli su nam da će doći autobus da preveze putnike do Bijelog Polja, odakle ćemo put do svog odredišta nastaviti ponovo vozom. Ja sam čekala do 14.30, a onda sam shvatila da je svako dalje čekanje uzaludno. Djeca su već bila nervozna, gladna, nijesam imala drugog izbora nego da izađem, prvo nahranim  djecu i sebe, a onda da svoj put do mora nastavim taksijem, rekla je ona.

Kako je istakla, s njom u kupeu je bio stariji bračni par, ljudi od oko 70 godina, koji nijesu imali snage ni svoje kofere da iznesu, a da s druge strane nije imao ko ni da im pomogne.

Iz „Srbija voza“ kao razlog prekida saobraćaja navode nestanak napona u kontaktnoj mreži, kao i uplitanje pantografa lokomotive u kontaktnu mrežu.

"Angažovali smo četiri autobusa za prevoz 198 putnika za Bijelo Polje, po dolasku u Bijelo Polje prevoz putnika do Bara biće nastavljen ponovo vozom. U vozu je ostalo 35 putnika, kao i 13 praćenih automobila, koji će nakon sanacije nastaviti vožnju do Bara. Maksimalno se vodilo računa o putnicima i obezbeđeno im je osveženje", saopštili su.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније