Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 06. 2017. 13:11 >> 12:42
8

ZA INVESTICIJE

Stejt department ne preporučuje Z.Balkan

Visoki zvaničnik Stejt departmenta SAD Brajan Hojt Ji rekao je da uslovi za investicije u mnogim zemljama Zapadnog Balkana nijesu zadovoljavajući zbog čega Stejt department ne može da ih preporuči američkim kompanijama.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara juče je na saslušanju u senatskom odboru za Evropu i regionalnu bezbjednosnu saradnju rekao da je Stejt department zainteresovan da američke kompanije ulažu ili posluju u zemljama Zapadnog Balkana, ali da uslovi ne pogoduju investitorima koji izbjegavaju rizik.

"Međutim mi uvijek unesemo dozu opreza kad govorimo s kompanijama, pošto u mnogim slučajevima okruženje, uslovi za investicije nijesu po standardima za koje mislimo da treba promovisati", rekao je Ji.

On je rekao da je na vladama regiona da poboljašaju vladavinu prava, nezavisnost pravosuđa, primjenu zakona i sprovedu neophodne reforme.

U nekim zemljama je bilo povećanja investicija, na primjer u Srbiji, rekao je Ji, ali i dodao da su u pitanju "nešto više avanturističke kompanije koje ne bježe od rizika".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније