Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

13. 06. 2017. 18:40 >> 18:16
3

GOJKOVIĆ OCIJENILA

Srbija vojno neutralna, saradnja s NATO

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je u Beogradu, u razgovoru s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem rekla da je Srbija opredijeljena za politiku vojne neutralnosti, kao i da u tom okviru razvija saradnju sa NATO, saopšteno je iz kabineta predsjednice parlamenta.

Ona je rekla da su izborni rezultati na Kosovu izazov za procese pregovora Beograda i Prištine, kao i da će se insistirati na primjeni dogovorenih rješenja kao što je formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali izrazio je uvjerenje da Evropa neće biti potpuna bez integracije Zapadnog Balkana, ukazujući da je Srbija ostvarila značajan napredak posljednjih godina u oblasti ekonomije i stabilizaciji finansija.

On je rekao da je značajna saradnja Skupštine Srbije i Parlamentarne skupštine NATO i dodao da ta organizacija pridaje pažnju Zapadnom Balkanu imajući u vidu da je stabilnost ovog regiona važna za stabilnost čitave Evrope, pri čemu je Srbija ključna zemlja.

Naveo je da je saradnja Srbije sa organizacijom NATO značajna, imajući u vidu zajedničke izazove terorizma, migrantske krize, pitanja "sajber" bezbjednosti i mnoga druga.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније