Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 06. 2013. 13:38 >> 13:41
2

BEZ TERETA

Pogledajte požar na tankeru usred Jadrana

Na turskom tankeru bez tereta u Jadranskom moru, 40 nautičkih milja od Ankone i 55 nautičkih milja zapadno od Dugog otoka, izbio je požar, a svih 12 članova posade je bez povreda prevezeno na sigurno. Nadležni aktivno rade na gašenju požara.


Hrvatski mediji javili su da je juče oko 18 sati na tankeru "Nazo S", koji je plovio pod turskom zastavom iz Ravene prema Crnom moru u luku Galati, iz još neutvrđenih razloga izbio požar na nadgrađu broda.

Ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske na svojim službenim stranicama obavijestilo je kako je tamošnja Stanica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci poziv za pomoć primila oko 18 sati i 10 minuta od zapovjednika 91 metar dugog tankera, koji se nalazi u talijanskoj zoni odgovornosti, te oko 3 nautičke milje od linije razgraničenja područja traganja i spašavanja između Hrvatske i Italije.

Agencija Anadolija je javila da na tankeru za ulja i hemikalije prilikom izbijanja požara nije bilo tereta, a zapalio se čitav krmeni dio broda. Na poziciju su tokom noći upućena dva tegljača sa protivpožarnim topovima i jedan patrolni brod.

O slučaju su obaviještene sve lučke kapetanije Hrvatskoj i Obalna straža, koji su pozvani na pripravnost za slučaj potrebe. Radarom se nadzire kretanje tankera u plamenu čija je pozicija oko 40 nautičkih milja od Ancone i oko 55 nautičkih milja zapadno od Dugog otoka.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније