Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.M.Lj. [ B92 ]

03. 06. 2017. 10:24 >> 10:01
38

UPUĆEN U DOGAĐANJA

Frimen u BiH: Posebni ste jer ste oprostili

Holivudski glumac Morgan Frimen krajem maja proveo je tri dana u Bosni i Hercegovini gdje je sa filmskom ekipom snimao dokumentarni film.

 

Njegov domaćin u Sarajevu bio je novinar Senad Hadžifejzović koji se takođe pojavljuje u filmu, a tom prilikom oskarovac je dao intervju koji je sinoć prikazan u Centralnom dnevniku, a snimljen je u centru Potočara.

“Posebni ste jer ste preživjeli strahotu u svojoj zemlji, a nekako ste svi pribrani. Preživeli ste takav užas i umjesto da kasnije mrzite ljudi koji su to uradili, vi oprostite“, rekao je Frimen na početku razgovora.

Kako kaže, uvijek je bio dobro upućen u događanja na području bivše Jugoslavije. Otkrio je i kako vidi BiH poslije rata.

“Da biste živjeli u ovakvoj, kohezivnoj državi morate svi biti Bosanci. Baš kako je predsjednik Ruande rekao da oni više ne smiju da budu Hutu i Tutsi, nego da svi moraju biti Ruandanci. Danas se oni tako izjašnjavaju, a isto morate da uradite i vi.“

Frimen inače stalno putuje i snima dokumentarce o zemljama koje su preživjele ratove i etnička čišćenja, te je naglasio da je svijetu pod hitno potrebno “čišćenje duše“.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније