Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 06. 2013. 16:53   >>  16:52 1

OČEKUJU DATUM

Vučić:Približeni stavovi u Briselu

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su na sastanku kod Ketrin Ešton, u Briselu, gotovo u potpunosti približeni stavovi Beograda i Prištine.

"Očekujem da radne grupe danas taj posao završe", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je, poslije sastanka sa potpredsjedicom hrvatske vlade Vesnom Pusić, rekao da je Srbija učinila sve u atmosferi koja nije bila laka i da je učinjeno sve moguće za dobijanje datuma.

 

"Rješavali smo probleme regionalnog komandanta za sjever Kosova, sve vezano za centralne, opštinske izbore komisije, nadležnost sudova u rješavanju uprvnih sporova. Dugo smo govirili o o zakonu o amnestiji i gotovo u potpunosti približili stavove, očkejem da radne grupe to danas završe", kazao je Vučić.

On je naveo da je video pismo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i Komesara za proširenje Štefana Filea i da je to prvi pozitivan signal, a da se sada očekuje i odluka njemačkog Bundestaga.

Vučić je istakao i da je 12 zemalja članica Evropske unije potpisalo zahtjev da se Srbiji odobri da u oktobru otpočne pregovore o članstvu.

Vučić je rekao da očekuje pozitivnu odluku Bundestaga, da pismo Ešton i Filea vidi kao još jedan pozitvan signal, prenosi Tanjug.

"Očekujem da se Srbiji odredi datum za pregovore za jesen", rekao je Vučić, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić.

Pusić je poručila na sastanku sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da će se Hrvatska 28. juna u Briselu založiti da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније