Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 06. 2013. 15:29 >> 15:29

NAČELNO DOGOVORENO

Izbori na sjeveru Kosova 3. novembra

Premijer Srbije Ivica Dačić kazao je da je na pregovorima u Briselu "orjentaciono dogovoreno" da se lokalni izbori na sjeveru Kosova održe 3. novembra. On je saopštio da je postignut dogovor i oko regionalnog komandanta policije za sjever.

Dačić je na konferenciji za štampu, kako prenose beogradski mediji, rekao da su visoki predstavnik za spoljnu politiku Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File uputili pismo svim članicama Evropske unije, pozivajući ih da donesu pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora sa Srbijom.

"Bez obzira što Evropsku uniju čini 27 članica, mislim da smo sigurno danas bliži pozitivnoj odluci poslije ovog noćašnjeg sastanka, koji je završen u tri ujutro, a počeo oko 20 sati. Očekujemo pozitivnu odluku, da se odluči o datumu, i da on bude što prije. Srbija smatra da je ispunila sve uslove iz decembarskih zaključaka Evropskog saveta", rekao je Dačić.

On je ponovio raniju ocjenu da bi "svaka drugačija odluka" Evropskog savjeta 28. juna bila nepravedna i da bi "dovela u pitanje kredibilitet Evropske unije".

Dačić je ocijenio da bi pozitivna odluka "samo mogla da pomogne lakšoj i efikasnijoj implementaciji" onog što je dogovoreno u pregovorima između Beograda i Prištine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније