Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2017. 11:03 >> 10:36
1

SUD ZA ZLOČINE NA KOSOVU

Posebna zaštita za svjedoke protiv OVK

Portparolka Specijalnog suda za zločine na Kosovu Avis Beneš rekla je da će specijalna služba brinuti o bezbjednosti svjedoka koji će svjedočiti pred tom institucijom, piše list Večernje novost.

"Zaštitne mjere obuhvataju korišćenje pseudonima, izmenu slike i glasa i odloženo otkrivanje podataka na osnovu kojih se može utvrditi identitet svjedočenja putem video-veze", rekla je Beneš upitana da li će se ponoviti "haški scenario", kada su svjedoci protiv lidera OVK ubijani, nestajali i ginuli u nesrećama pod nerasvijetljenim okolnostima.

Prema njenim riječima, ta zaštita biće u skladu sa najvišim standardima međunarodnog krivičnog prava.

Ona je rekla da početak rada suda očekuje sedam dana nakon što Specijalno veće Ustavnog suda utvrdi ustavnost Pravilnika o postupku i dokazima.

"Nakon toga je na Specijalizovanom tužilaštvu da preduzima korake", navela je Avis Beneš.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније