Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

30. 05. 2017. 08:57 >> 08:30

SJEDNICA SOBRANJA

Danas Zaev predstavlja novu vladu

Sjednica Sobranja Makedonije za izbor nove vlade zakazana je za danas u 11 sati, saopštio je kabinet predsjednika parlamenta Talata Džaferija.

Vlada Zorana Zaeva, koju je SDSM formirao sa albanskim partijama Besa i Alijansa za Albance, imaće 25 ministara, od kojih je sedam bez resora, objavio je portal "Sakam da kažam".

U ime mandatara predlog ministara i program vlade Sobranju je dostavio visoki funcioner SDSM Ljupčo Nikolovski, koji je predložen za ministra poljoprivrede.

Ministarstvo odbrane Zaev je povjerio Radmili Šekerinskoj, a Oliveru Spasovskom Ministarstvo unutrašnjih psolova, prenosi Fokus. Šef diplomatije biće Nikola Dimitrov, a na čelu resora finansija naći će se Dragan Tevdovski.

Renata Deskovska biće zadužena za obrazovanje, a za transport Goran Sugarevski. Resor poljoprivrede vodiće Ljupčo Nikolovski, a na čelu Ministarstva za rad i socijalna pitanja biće Mila Carovska. Informatičkim pitanjima i administracijom baviće se Damjan Mančevski, a kulturom Robert Alagozovski. Vicepremijer Kočo Agnušev brinuće o ekonomskim pitanjima.

Ministri bez portfelja su Edmond Ademi, Robert Popovski, Zorica Apostolovska, Zoran Šapurik, Samka Ibraimovski i Adnan Kahil.

SDSM se tim povodom oglasio saopštenjem da “vrata i dalje ostaju otvorena za saradnju sa Besom”.

Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno za vladu Zoran Zaeva bi se glasalo u srijedu do ponoći.

Pregovori sa Pokretom Besa, trećom albanskom partijom članicom parlamentarne većine o ulasku u vladu nisu uspjeli, ali je ta stranka najavila da će nastaviti da bude konstruktivan faktor i da će podržati svaku inicijativu nove vlade "koja bude u interesu Albanaca i države".

Koaliciona vlada Makedonije, koju će formirati Zoran Zaev sa dvije albanske stranke, imaće 62 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mjesta. Pokret Besa ima pet poslanika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније