Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 22:52 >> 22:24
9

KOSTREŠ PORUČIO

Srbija nije ruska gubernija

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od odlazećeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da sa budućeg mjesta šefa Nacionalnog savjeta za koordinaciju s Rusijom i Kinom zaštiti interese Srbije i postavi pitanja Ruskoj Federaciji koja su vezana za Naftnu industriju Srbije (NIS), kako bi zaštitio interese Srbije.


"Očekujemo od gospodina Nikolića da njegov prvi posao na novoj funkciji bude analiza energetskog sporazume Srbije i Ruske Federacije kojim je NIS većinski pripao ruskom partneru. Nikolić je u više navrata isticao da voli Srbiju i poštuje njene građane. Njegova nova pozicija prilika je da pokaže da zaista voli svoju i zemlji i štiti interese njenih građana. Srbija nije ruska gubernija, provincija ili kolonija. Srbija je nezavisna država", poručio je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da Nikolić mora postaviti pitanje predstavnicima Rusije na koji način se vrše istraživanja i radovi na naftnim i gasnim postrojenjima u Vojvodini i u kolikoj mjeri se zagađuje zdrava životna sredina.

"LSV želi da Nikolić ruskim partnerima objasni da je nelogično da u Rusiji rudnu rentu plaćaju 20 odsto, a u Srbiji svega tri odsto, pa lokalne samouprave ne mogu da zakrpe ni pet rupa na putevima ili da saniraju oštećenja na mostovima preko kojih prelaze teški kamiona NIS-a", naveo je Kostreš.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније