Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 06. 2013. 15:16   >>  15:16

HRVATSKA - SRBIJA

Pusić: Založićemo se za datum Srbiji

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Pusić poručila je na sastanku sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Beogradu da će se Hrvatska založiti da Srbija dobije datum 28. juna.

Nikolić je tokom sastanka sa Pusićevom istakao da dvije zemlje što prije treba da riješe sva otvorena pitanja i otpočnu saradnju u oblasti privrede.

"Naši odnosi su opterećeni prošlošću, ali to ne znači da ne treba kroz saradnju da gradimo bolju budućnost. Euroentuzijazam u Hrvatskoj danas sigurno nije tako snažan kao prije deset godina, ali i nema više iluzija da će ulaskom u Evropsku uniju sve odjednom krenuti na bolje. Što se tiče dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora, Srbija je ispunila sve uslove koji su pred nju postavljeni i nema razloga da bude dva koraka na tom putu iza Hrvatske", rekao je Nikolić. 

"Na nama je da omogućimo da naši narodi bolje žive“ zaključio je Nikolić i pri tome zatražio da Hrvatska što prije riješi pitanje imovine i da se Srbima u Hrvatskoj obezbijede sva Ustavom zagarantovana prava. 

Ministarka Pusić je rekla da će se Hrvatska na zasedanju Evropskog Savjeta 28. juna u Briselu založiti da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora. 

"Za građane je veoma važna poruka iz Brisela, ona mora da bude ohrabrujuća i pored visokih zahtjeva", podvukla je Pusić. 

Što se tiče ekonomske saradnje Pusić je istakla da su Hrvatska i Srbija upućene jedna na drugu, te da Hrvatskoj nije u interesu da radi protiv susj. 

Što se tiče političkog dijaloga, Hrvatska je otvorena za saradnju i rešavanje svih otvorenih pitanja, istakla je ona. 

Ministarka Pusić nalazi se u jednodnevnoj posjeti Beogradu gdje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније