Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

23. 05. 2017. 22:06 >> 21:38

O NOVOJ VLADI

Zaev do kraja sedmice završava pregovore

Mandatar za sastav vlade Makedonije, lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da se nada da će se do kraja ove nedjelje završiti pregovore o koalicionoj vladi.

"Sve političke partije (parlamentarne većine) su se obavezale da ubrzaju postupak pregovaranja o novoj vladi i da u roku od 10 dana pregovori budu završeni", rekao je Zaev za kablovsku Televiziju 24.

Lider SDSM je mandat za formiranje vlade dobio u prošlu srijedu, a u petak je počeo pregovore s tri albanske stranke, članice parlamentarne većine - DUI, Besa i Alijansa Za Albance.

Po informacijama iz SDSM i tih stranaka, dogovoreni su principi na kojima će reformska vlada Zoran Zaeva raditi i počeli su pregovori i raspodjela resora. U medijima su se pojavile mnogobrojne spekulacije o imenima mogućih ministara, ali zvaničnih potvrda nema.

Zaev je rekao da je učestovanje na sjutrašnjioj neformalnoj večeri koju u Briselu priređuje visoka predstavnica EU za spoljnu i politiku bezbjednosti Federika Mogerini, prilika da se sretnu svi balkanski premijeri, i odlična mogućnost da se razgovara i o evropskoj perspektivi Makedonije.

Zaev je dodao da će u Briselu objasniti koliko će mnogo njegova vlada raditi na reformama i da se nada da će EU podržati zalaganje makedonskih građana za prijem Makedonije u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније