Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila J.B.Č. ]

23. 05. 2017. 13:58 >> 13:32
2

NASILJE U SOBRANJU

Optuženima uslovne kazne

Svih devet optuženih za nasilje u Sobranju 27. aprila osuđeni su na uslovne zatvorske kazne nakon što su danas pred sudom priznali krivicu, javili su lokalni mediji.

Osmorica optuženih osuđeni su na šest mjeseci zatvora uslovno na godinu i po, a jedan na godinu i po dana uslovno na pet godina, prenijeli su lokalni mediji.

Prethodno su svih devetoro iz prve grupe optuženih da su krajem aprila učestvovali u nasilju u Sobranju Makedonije pred sudom priznali krivicu.

Oni su bili optuženi za najblaže krivično djelo učešće u masi koja će spriječiti službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila, nakon što je parlamentarna većina okupljena oko SDSM izabrala Talata Džaferija za predsjednika parlamenta, povrijeđeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

Brojni makedonski pravnici, među kojima i bivši tužioci, kritikovali su državno tužilaštvo zbog toga što osumnjičene za upad u parlament tereti za najlakše krivično djelo, izražavajući sumnju da time pokušava da se prikrije istina i da se zaštite organizatori i nalogodavci.

Helsinški odbor za ljudska prava u Makedoniji je u nasilnom upadu u Sobranje pronašao 28 krivičnih djela, među kojima su i pokušaj ubistva, veleizdaja i terorizam.

Presuda je propraćena aplauzom pristalica optuženih koji su se okupili ispred suda gdje su bile primjetne i pojačane policijske snage.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније