Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2017. 15:29 >> 15:02

ZBOG NASILJA U SOBRANJU

Makedonija: Suspendovano još 15 policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije potvrdilo je danas da je suspendovano još 15 policajaca i jedan visoki starješina zbog povezanosti sa nasiljem u Sobranju Makedonije 27. aprila, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju, protiv 11 službenika Sektora za unutrašnje poslove Skoplje i protiv četvorice pripadnika specijalne Jedinice za brzo raspoređivanje sproveden je disciplinski postupak i uručena su im rješenja za privremeno udaljavanje sa posla.

Istovremeno je i jednom visokom starješini MUP, čije se ime ne navodi, uručeno rešenje za udaljavanje sa radnog mesta. Ministar policije Agim Nuhiu je potvrdio da je suspendovan njegov pomoćnik ministra zadužen za telekomunikacije Nebojša Stajković, protiv kojeg Specijalno tužilaštvo za prisluškivanje razgovora vodi istragu.

Stajković će, prema navodima Nuhiu, snositi odgovornost zbog toga što nije radio takozvani "tetra sistem" za snimanje komandi i komunikacija u glavnim upravama MUP, Upravi za bezbjednost i kontraobavještajne poslove, Birou za javnu bezbjednosti i upravi koja je zadužena i za obezbjeđivanje Sobranja.

U saopštenju MUP se navodi da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu, na osnovu dokaznog materijala, utvrdilo da suspendovani policajci tokom nasilnog upada demonstranata u Sobranje nijesu radili svoj posao, odnosno da su sve pasivno gledali i da nijesu pomagali drugim policijskim službenicima.

"Nakon nasilnog ulaska mase u Sobranje ovi policajci su produžili pasivno da se ponašaju u holu i nijesu preuzimali nikakva službena djelovanja, čime su omogućili da se masa nesmetano kreće po Sobranju", navodi se u saopštenju MUP Makedonije.

Prošle sedmice, 10. maja, već je suspendovano šest policajaca zbog učestvovanja u neredima u makedonskom parlamentu.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije, nakon što je parlamentarna većina oko suparničkog SDSM izabrala Talata Džaferija za predsjednika parlamenta, 27. aprila, povrijeđeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

(Radio Slobodna Evropa)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније