Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 05. 2017. 23:12   >>  22:46 4

ZBOG IZJAVE O BLAJBURGU

Vulin: Ne bojim se tužbe branitelja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitana Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ni njega ni srpski narod nije uplašila krivična prijava koju je Udrženje branitelja Domovinskog rata '91. podnijelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije.

"Zbog istine kojoj svjedočimo o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi prijetili razni sljedbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja", naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je ukazao da mu je prijećeno progonom, smrću, a sada i sudovima.

"Istina koju svjedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svjetskom i protjeranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne može nikoga da povrijedi. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spriječi da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove", naveo je Vulin.

Ministar je naveo da će svjedočiti istinu koju je rekao, da je "Blajburg najveće mjesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji pjeva ustaške pjesme koje su sramota svakog ljudskog bića".

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijelo je Državnom tužlaštvu Hrvatske i Javnom Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandra Vulina, objavljeno je na "braniteljskom protalu".

Kako je navedeno u saopštenju, koje je potpisao predsjednik udruženja Mladen Pavković, krivična prijava protiv Vulina je podnijeta zbog uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog njegovih izjava o komemoraciji na Blejburškom polju 13. maja 2017.

Odavanju počasti ustašama ubijenim maja 1945. na Blajburškom polju u Austriji, prisustvovala je državna delegacija Hrvatske, na čelu s predsjednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније